Stránky

Hledat Googlem

úterý 28. června 2011

+1 Button: Doporučte web, který se vám líbí

Co je Google +1? 
Google +1 je tlačítko, jehož prostřednictvím můžete rychle ohodnotit web nebo článek na webu, který se vám líbí a který doporučujete. Vaše +1 se následně zobrazí na vámi hodnocených stránkách nebo ve výsledcích vyhledávání a pomůže tak najít ten nejzajímavější obsah nejen vašim přátelům a kontaktům ale i ostatním uživatelům webu.

Podívejte se, jak Google +1 funguje.


Jak funguje Google +1? 
Chcete-li ohodnotit nějaký obsah na webu pomocí +1, pak stačí jednoduše kliknout na tlačítko +1 . Tím dáte tomuto webu své +1, přičemž se změní barva tlačítka +1 na modrou  a zobrazí se zpráva potvrzující vaše ohodnocení. Rozhodnete-li se ohodnocení odebrat, klikněte znovu na tlačítko +1.

Jak zobrazit +1 na svém profilu Google? 
Vaše hodnocení +1 můžete zobrazovat i ve vašem veřejném profilu na kartě +1. Ve výchozím nastavení profilu se tato karta zobrazuje pouze vám, ostatní ji nevidí. Pokud ji budete chtít ukázat i ostatním, změňte nastavení viditelnosti karty podle postupu na stránkách Nápověda Profily - Zobrazit nebo skrýt karty profilu.

Nevidíte kartu +1 ve svém profilu Google?
Pokud  kartu +1 nevidíte ve svém profilu Google ani vy sami, pokuste se ji zviditelnit podle následujícího postupu.

Přihlaste se ke svému účtu Google a dejte své hodnocení +1 tomuto článku 
Poté co nám dáte své +1, mělo by se vám objevit okno potvrzující vaši personalizaci.
Nyní byste již na svém profilu měli záložku +1 vidět, stejně jako hodnocení +1, které jste dali tomuto článku.
Pokud ji ještě stále nevidíte, přejděte na stránku vašeho účtu Google a upravte část +1 na webech, které nepatří Googlu. Otevře se následující stránka na adrese https://profiles.google.com/+1/personalization/?hl=cs a na ní vyberte možnost Povolit a potvrďte tlačítkem Uložit.
Vidíte již záložku +1 ve svém profilu?

Jak vytvořit tlačítko +1 pro svůj web? 
Tlačítko +1 umožní uživatelům, kterým se líbí váš web, ohodnotit a doporučit jeho obsah ve vyhledávání Google. Tlačítko Google +1 pro váš web získáte zde - Dejte svým stránkám +1. Na výběr máte několik provedení a velikostí tlačítka.

Tlačítko Google +1 ve výsledcích vyhledávání Google 
Přestože tlačítko +1 v současnosti podporuje 44 jazyků, hodnocení +1 se prozatím objevuje pouze ve výsledcích vyhledávání google.com v angličtině a to všem přihlášeným uživatelům, kteří používají moderní prohlížeč. Chcete-li být informováni o aktualizacích týkajících se tlačítka +1, přihlaste se k odběru novinek zde - Google publisher buttons announce. Obrázek níže ukazuje hodnocení +1, které jsme dali článku na Google Enterprise Blogu.
Aktualizace: od 27.6.2011 se tlačítko +1 začíná zobrazovat ve výsledcích vyhledávání celosvětově, tedy i na stránkách českého Googlu - viz článek na blogu Google Inside AdWords: +1 around the world

Video YouTube představující tlačítko +1 




Související odkazy

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika