Stránky

Hledat Googlem

čtvrtek 9. června 2011

Google Doodle: Zahrajte si na elektrickou kytaru Les Paul

Google Doodle - 96. výročí narození Les Paula
Dnešní Google Doodle oslavuje 96. výročí narození legendárního amerického kytaristy Les Paula, vlastním jménem Lester William Polsfuss (9. června 1915 ve Waukesha, Wisconsin – 12. srpna 2009 ve White Plains, New York).

Stejně jako byl Les Paul pozoruhodným hráčem a inovátorem, je i Google Doodle věnovaný jeho výročí něčím jiný a pozoruhodný. Nejde totiž jen o obyčejný obrázek, jak by se mohlo na první pohled zdát. Na tento Doodle si totiž můžete zahrát.

Stačí dnes otevřít http://www.google.com/, mít prohlížeč podporující HTML5 a pomocí myši nebo i klávesnice si můžete zkusit na tuto legendární kytaru zabrnkat. S anglickou verzí Googlu si své brnkání můžete dokonce i nahrát, třeba jako my http://goo.gl/doodle/waigR.

Poznámka: Pro všechny, kteří si 9.6. na tento zajímavý Google Doodle nezahráli, vytvořil autor blogu Gensanblog.com na svých stránkách jeho kopii, viz http://gensanblog.com/files/google-june092011/.





Originální Google Doodle s funkcí nahrávání je k dispozici na adrese http://www.google.com/logos/2011/lespaul.html. My jsme ho vás vložili i do našeho článku.






Články na téma Google Doodle
Úplné zatmění Měsíce (Total Lunar Eclipse)
Hurvínek slaví 85. narozeniny
100. výročí narození Václava Čtvrtka
Všechny články na téma Google Doodles
Všechna loga Google Doodle

7 nejoblíbenějších článků týdne

10 nejoblíbenějších článků za posledních 30 dnů

TOP 10 - Nejoblíbenější příspěvky

Přečtěte si také

Aktuální počasí a předpověď pro Brno, Česká republika